Barion Pixel

Felelősségvállalási nyilatkozat

Bevezetés

A jelen felelősségvállalási nyilatkozat (a továbbiakban „Nyilatkozat”) vonatkozik a www.kismamapercek.hu weboldalon (a továbbiakban „Weboldal”) található kismama torna 2. trimeszter programra, kismama torna 3. trimeszter programra, szülés utáni regeneráló programra és étrendi ajánlásokra, amelyeket Lakatos Zsanett EV (a továbbiakban „Szolgáltató”) üzemeltet.

Az Ügyfél (a továbbiakban „Ön”) a Weboldal használatával és a fent említett programok megvásárlásával kifejezetten elfogadja ezt a Nyilatkozatot és kijelenti, hogy a programokat és az ajánlásokat saját felelősségére használja.

1. Orvosi jóváhagyás, konzultáció

Kifejezetten kérjük Önt, hogy a terhességet gondozó orvos/orvosok hozzájárulását kérje a programok végzéséhez. A programok kizárólag akkor végezhetők, ha a terhességet gondozó orvos/orvosok engedélyezik az Ön számára a program használatát, illetve nincs semmilyen, a programok használatára vonatkozó ellenjavallat. Minden edzés esetében előfordulhat, hogy egyes gyakorlatok nem megfelelőek, ezért a program megkezdése előtt minden esetben szükséges konzultálni és jóváhagyást kérni a terhességet gondozó orvos/orvosoktól.

2. Ellenjavallatok, kontraindikációk a 2-3. trimeszterben

A felelősségvállalási nyilatkozat keretében szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy vannak olyan esetek, amikor TILOS a Weboldal programjain való részvétel, TILOS edzeni/tornázni.

Az ACOG (The American College of Obstetricians and Gynesiologists – az amerikai nőgyógyász társaság) által meghatározott abszolút kontraindikációk (TILOS EDZENI/TORNÁZNI) az alábbiak:

 • Hemodinamikailag szignifikáns szívbetegség 
 • Restriktív tüdőbetegségek (mely során a tüdő vagy a mellkas nem tud megfelelően tágulni pl. tüdőfibrózis, légmell, mellkas deformitás, rekeszizom bénulás) 
 • Nem megfelelően záródott méhnyak – a méhnyak rövidülése vagy a méhszáj nyitottsága
 • Ikerterhesség esetén a koraszülésre nagyobb lehetőség van 
 • Tartós hüvelyi vérzés a második, illetve harmadik trimeszter alatt 
 • A placenta nem megfelelő elhelyezkedése (Placenta Previa) 
 • Magzatburok hasadás 
 • Preeclampsia 
 • Terhesség indukálta magas vérnyomás 
 • Hármas ikerterhesség

Ezekben az esetekben a programon/programokon való részvétel tilos. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, szülészével a program megkezdése előtt és folyamatosan a program ideje alatt. Az orvosi beleegyezés nélkül történő részvétel saját felelősségre történik. Ha bármilyen kellemetlen tünetet tapasztal a program során, azonnal hagyja abba a gyakorlatokat és keresse fel orvosát.

Az ACOG szerinti relatív kontraindikációk (NEM AJÁNLOTT EDZENI/TORNÁZNI) listája:

Azon várandósok, akiknél relatív ellenjavallat áll fenn, egyedi elbírálás alapján ítélhető meg, hogy javasolt-e a sport a terhesség alatt, így ezekben az esetekben ezt kérdezze meg a terhességet gondozó orvosától.

 • Komoly anémia (vérszegénység) 
 • Nem diagnosztizált anyai szív aritmia 
 • Krónikus bronchitis (3 hónapnál tovább fenn álló hörgőgyulladás) 
 • Nem kontrollált I.-es típusú cukorbetegség 
 • Extrém túlsúly (BMI>40) 
 • Alultápláltság BMI: 12 vagy az alatti, kórós soványság
 • Extrém inaktív életmód 
 • Ismétlődő vetélés 
 • A baba elmaradt fejlődése 
 • Nem kontrollált magas vérnyomás betegség 
 • Ortopédiai limitációk 
 • Nem kontrollált neurológiai betegségek 
 • Nem vagy nem megfelelően kezelt pajzsmirigy betegségek 
 • Súlyos dohányos 

Figyelmeztető jelek, amelyek megjelenésekor a testedzést a terhes nőnek azonnal abba kell hagynia:

– szédülés,
– légszomj,
– ájulásközeli állapot,
– tartósan magas (150 bpm feletti) pulzusszám,
– hányinger,
– fejfájás,
– túlzott izzadás, túlhevülés,
– hasfájás, hüvelyi vérzés,
– izomgyengeség/fájdalom,
– erős hát-, szemérem- vagy medencefájdalom,
– rendszeres/fájdalmas összehúzódások,
– vádli fájdalom vagy duzzanat,
– magzatvíz csepegése/szivárgása (ha ezt észleli a kismama, azonnal be kell mennie a kórházba). 

3. Ellenjavallatok, kontraindikációk a szülés utáni időszakban

4. A Szolgáltató felelőssége

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használatával kapcsolatban, beleértve, de nem kizárólag a közvetlen és közvetett károkért, amelyek a Weboldal használatából, a fent említett programokból és ajánlásokból erednek. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a gyakorlatok esetleges hibás kivitelezéséért, illetve a bármilyen előforduló egészségügyi kockázatokért.

5. A Weboldal és a tartalmak tájékoztató jellege

A Weboldalon található információk és a fent említett programok tájékoztató jellegűek és nem minősülnek egészségügyi tanácsadásnak. A programok nem személyre szabottak és nem veszik figyelembe az adott Ügyfél esetleges egészségügyi problémáit. Az itt közölt tanagyag, termék, edzésprogram, nem pótolhatja az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel, képzett természetgyógyásszal való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

6. Az orvosi kezelés és diagnózis helyettesítésének kizárása

A Weboldal, a programok és az ajánlások sem a természetgyógyász szakember munkáját, sem az orvosi diagnózist és kezelést helyettesíteni nem jogosultak, nem alkalmasak, és nem is kívánják. Az oldalon lévő digitális termékeket, edzésprogramokat, étrendi ajánlásokat, oktatóanyagokat vagy egyéb tartalmakat bármilyen betegség meggyógyítására kívánja használni, ahogy minden betegség megállapítása és arra terápiás terv elkészítése, a beteg egészségi állapotának figyelemmel kísérése a hatályos magyar jogszabályok szerint – és szerintünk is – orvosi feladat.

7. Egyéb rendelkezések

Ön elfogadja, hogy a Weboldalon található információk, programok és ajánlások használatát saját felelősségére végzi. Ön felelős a terhességet gondozó orvosával, gyógytornászával vagy egyéb szakemberrel való konzultációért és jóváhagyásért. Szolgáltató nem felelős és nem tehető felelőssé a szolgáltatott információk értelmezéséért vagy felhasználásáért.

Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A sportvideókban Lakatos Zsanett instruál végig. Az általa összekészített tornák és edzések profi szakmai alapokon nyugszanak. Csoportos fitness instruktorként kezdte edzői karrierét, ezt követően elvégezte az Almásy Mozgásakadémia Fitmummy pre- és posztnatális tréningjét, illetve az IWI Nemzetközi Fitnesziskolának is a Pre-és Postnatal Tréner képzését.

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak.